Beszédek a Magyar Békekör Kossuth téri tüntetésén

Simó Endre, a Magyar Békekör elnökének beszéde

Budapest, 2021. november 20. (MB)

Igen, zajt kell csapnunk, hogy népünk felocsúdjon a letargiából, és védelmébe vegye saját véreit!

Miféle ország és nép az, amelyik fél kiállni saját fiainak életéért? Miféle ország és nép az, amelyiknek nem drága a nemzet becsülete?

Mi azért jöttünk ma ide a parlament elé, mert nekünk drága mindkettő! Honvédjeink élete és a magyar nemzet neve! Senki se vigye vásárra a magyar katona bőrét idegen érdekekért! Senki se keverje össze a magyar nemzet nevét a gyarmatosítókéval!

Orbán, ne küldj katonát Maliba! Ne segíts a franciáknak Mali megszállásában és új keletű gyarmatosításában!

Honvédjeink, Véreink! Tudjátok ti, hová küldenek benneteket tőlünk 5 ezer km-re? Tényleg azt hiszitek, hogy békét mentek fenntartani? Nem merül fel bennetek, hogy titeket beetettek, és még pénzt is adnak hozzá, hogy a zsozsóval elkábítsanak, nehogy észbe kapjatok? Önként és farkcsóválva aláírjátok halálos ítéleteteket abban a reményben, hogy talán mégsem koporsóban tértek haza, mint 7 bajtársatok Afganisztánból, hanem megússzátok, és kicsit jobban élhettek majd, mint ha idehaza maradnátok?

Tudjátok ti egyáltalán, hogy hol van Mali és mi vár rátok ott? Vagy tök mindegy? Csak a pénz számít?

Tudjátok ti, hogy azok a franciák kérték a magyar kormánytól, hogy Maliba küldjön benneteket a terrorizmus elleni harcra, akik a terroristákkal együtt tartják megszállva Malit, hogy kiaknázhassák mesés kincseit? Tisztában vagytok azzal, hogy a terroristákat a franciák képzeték ki a fegyverforgatásra? Mali miniszterelnöke állítja ezt, nem én! Azt mondta, nem kérnek a franciák katonai jelenlétéből, hanem önállóságra tartanak igényt.  Magyarán, nem kérnek azoknak a franciáknak a megszállásából, akiknek a támogatására Orbánék most odaküldenek titeket!

A kormány össze-vissza hazudozik nektek, nekünk. Azt hazudták a parlamentnek, hogy Mali elnöke kérte a magyar katonát. Szijjártó Péter külügyminiszter azt állította, hogy így akarják megakadályozni a migráció Észak-Afrika felől fenyegető újabb hullámát. Miért hagyjátok, hogy hülyének nézzenek titeket? Nem veszitek észre, hogy Maliban akarják megvívatni veletek a „nándorfehérvári” csatát? Honvédnek itthon a helye! Maliban szembekerülhettek azokkal, akik az 1 millió négyzetkilométernél is nagyobb országnak a függetlenségéért küzdenek! És ebben élvezik a Wagner nevű orosz félkatonai szervezet támogatását is! Nem veszitek észre, hogy a kormány, mely kiküld benneteket semmibe veszi mások szuverenitását, miközben idehaza függetlenségről és szuverenitásról papol? Ez a kormány, benne Benkő Tibor miniszterrel semmit sem tanult Afganisztánból! Pápább akar lenni a pápánál! Ti meg mentek? Darázsfészekbe küldenek titeket! Menjenek inkább ők, menjen Benkő, Szijjártó, menjen Orbán, ha mer!

A Magyar Békekör azt akarja, hogy a kormány ne küldjön katonát Maliba! A magyar katona idehaza védje hazáját, ne pedig Maliban! Honvédnek itthon a helye! Nem engedjük meg, hogy összekeverjék a magyar nevet a gyarmatosítással! Nekünk drága a nemzet becsülete!+++

Kiadta: Magyar Békekör

Facebook és WordPress

Petráss László, a Hajrá Magyarok a Szebb Jövőnkért Egyesület elnökének beszéde

A Hajrá Magyarok a Szebb Jövőnkért Egyesület nyílt kérdést tett fel a Magyar kormánynak:

Mit keresnek magyar honvédek Maliban és Nigerben? Mit keresnek Afrikában?

Alig sikerült kivonulnunk Afganisztánból! Hét halott magyar katonát gyászolunk!

Kinek az érdeke kérdezhetjük jogosan? Hét magyar család hiába várja gyermekét!

Kinek az érdeke olyan szövetséghez tartozni mely nem a békében érdekelt, olyan szövetségnek részese lenni, mely erőfölényét a másokon gyakorolható gátlástalan uralkodni vágyás vezérel?

A magyar katonák – elvileg: Honvédek – az orosz Wágner Grouppal – találhatják magukat szemben Maliban és Nigerben. (A Wagner Group ma a világ egyik legképzettebb és legjobban felszerelt magánhadserege.)

MALI ma francia gyarmat. De egyes hírek szerint Franciaország kivonul Maliból, ha a katonai kormány tényleg orosz zsoldosokat fogad fel.

A francia védelmi miniszter ez esetben aggályosnak tartja a francia katonák jelenlétét.

Mi miért nem tartjuk “aggályosnak”?

Elsőként vetődik fel a kérdés, hogy mit keres a magyar katonai formáció Maliban és Nigerben?

Ebből fakad a következő: kik és milyen ismeretek alapján szavazták meg az Országgyűlésben a magyar katonai intervenciót?

Számos egymásnak ellentmondó információ jelenik meg a média birodalomban, ezért az egyszerű magyar állampolgárnak nagyon nehéz követnie a világban zajló események összefüggését és ebben a háborgó tengerben úgy eligazodnia, hogy belső, még maradék józan eszét és erkölcsi értékrendjét nem feladva, véleményt is alkothasson, a nélkül, hogy elfogult politikai aktorok, ne ragasztanának rá bélyeget.

A Hajrá Magyarok a Szebb Jövőnkért Egyesület nem akarja, hogy Magyarország, a magyar nemzet és a magyar honvéd részese legyen egy világra szóló gazemberségnek!

Mert senki, józan emberfia, nem akarhatja, hogy magyar honvédek az életüket adják “Távol Magyarországtól”!

Az Egyesület Nem szeretné, ha Benkő Tibor honvédelmi miniszter újabb magyar katonák

holteste előtt tisztelegjen és hősnek nevezze őket.

Benkő Tibor miniszter ne akarjon büszke lenni az áldozataira. Mert ez esetben Benkő Tibor büszkesége nem esik egybe a magyar nemzet gyászával.  

Salga István, a Békekör alelnökének beszéde

Hölgyeim és Uraim!

Valószínínúleg a magyar politikusok vagy nem tudnak magyarul, vagy csak értelmezni nem tudják a magyar nyelvet. A magyar hadsereget úgy hívják, hogy Honvédség. Még minisztériuma is van, a Honvédelmi Minisztérium. Most tagolva mondom, hogy a politikusok is megértsék: Hon védség, és Hon védelmi minisztérium. Mert a Magyar hadsereget azért hozták létre, hogy a hon, a hazát védje, és ne bocsátkozzon olyan kalandokba amikhez a magyaroknak semmi köze, semmiféle érdekük nem fűződik hozzá.  A kormányok sajnos rendre belevitték hadseregünket (honvédségünket) olyan  kalandokba, mely idegen érdekeket szolgált, és ezekben az ország mindig vesztesen került ki. Mi kerestünk például Isonzónál, vagy a Don-kanyarban?

Most is idegen érdekekért küldjük harcba honvédeinket. Mintha  nem lett volna elég Afganisztán. Ráadásul még csak nem is a NATO szövetséges miatt  szállunk harcba, hanem egyes nagyhatalmak körül udvarlása miatt. Például most a Franciák mellet, akik  sokat ártottak népünknek, elég csak a Rákóczi szabadságharc idején az igért segítség elmaradása.. Vagy A Trianoni békediktátumban való tevékeny részvétel, mellyel  hazánkat tönkretették. Vajon miért nyújtunk most segítséget nekik?

Az 1848-as szabadságharcunk ifjai  akik megalkották – Mit kíván amagyar nemzet címszó alatt – a 12 pontot, a 10 pontban kimondták, hogy magyar katonák ne menjenek külföldi országokba.

Orbán Miniszterelnök úr arra hivatkozott, hogy a migráns áradatot fogjuk jelenlétünkkel megakadályozni.  A migrációtörténetét figyelve meg kell állapítani, hogy  a migránsok zöme háború sújtotta országokból jön. És ő háborúval akarja ezt megakadályozni? Ez pont olyan magyarázat, mint ha az égő lakásában a tüzet benzinnek akarná eloltani!

Babits Mihály a Jónás könyve című versének egy mondatát idézem:

„Vétkesek közt cinkos aki néma!”

Mi nem akarunk ebben a gazemberségben cinkosok lenni, ezért hallatjuk hangunkat honvédeink védelmében.

Gróf Teleki Pál miniszterelnök búcsúleveléből idézek, melyet Horthy Miklóshoz írt. Az utolsó pár mondat:

„… hullarablók leszünk, a legpocsékabb nemzet.

Nem tartottalak vissza!.

Bűnös vagyok!

                              Gróf Teleki Pál”

És önkezével vetett véget életének, mert nem bírta elviselni a szégyent.

Jelenleg semmi szégyenérzetet nem tapasztalok a magyar politikusoknál!

Mi nem akarunk újra hullarablók lenni, ezért hallatjuk hangunkat.

Beszédek a Magyar Békekör Kossuth téri tüntetésén” bejegyzéshez ozzászólás

  1. ” MARADJUNK A TÉNYEKNÉL ”
    Na VÉGRE! Egyértelmű korrekt kiállás! Egyetértek! TÁMOGATOM!
    Macskásy Pál László
    “…EGY a sok millióból…”

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s