Kijev elhurcolja a kárpátaljai férfiakat – Orbán hallgat

Budapest, 2023. január 27. péntek (MB)

     Szóra sem méltatta a kárpátaljai magyarokkal szemben tanúsított agresszív kijevi magatartást Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke péntek reggeli élő rádiónyilatkozatában.

     A Kossuth Rádió műsorvezetője fel sem tette neki a kérdést, mit kíván tenni a kárpátaljai magyar életek védelmében. Vélhetően fel sem tehette, hiszen a beszélgetés tárgyát – mind eddig is – a kormányfő kívánsága szabja meg.

     Egyetlen szó sem esett arról, hogy Magyarország miért támogatja anyagilag azt a kijevi rendszert, amely a pénzt a magyarok ellen fordítja.

     Százával küldik halálba a kárpátaljai fiatalokat az oroszok ellen, náci menetelőkkel terrorizálják határon túli magyar városaink lakóit, gyújtogatnak, letépik nemzeti lobogónkat, kirúgják állásukból, akik anyanyelvünkön tanítanak, embervadászatot folytatnak a kárpátaljai férfiak ellen, hogy kényszerítsék őket az oroszok elleni harcra, a kijevi hatalom védelmében.

     Törőcsik Zsolt műsorvezető fel sem tette Orbánnak a kérdést: nem gondolja-e, hogy a kijevi provokáció célja Magyarország háborúba rántása?

     A tények elhallgatásából arra lehet következtetni, hogy a kormányfő kitart az ukrajnai konfliktussal kapcsolatos eddigi álláspontja mellett, miszerint orosz agresszióról van szó, Kijevnek pedig joga van magyar életek feláldozásához.

     A magyar kormány viselkedése is indokolja azt a tüntetést, amelyet a Magyar Békekör és a Fórum a Békéért mozgalom tart szombat délelőtt Ukrajna budapesti nagykövetségénél. (Lásd: https://bekekor.wordpress.com/2023/01/25/felhivas-szolidaritasi-tuntetesre-a-karpataljai-magyarokkal/

Kiadta: Magyar Békekör

Magyar Békekör/Facebook/Wordpress/VK

Hozzászólás