Oroszország jogos biztonsági követeléseinek elismerése felé tart Orbán Viktor

       Orbán Viktor miniszterelnök fontos lépést tett afelé, hogy elismerje Oroszország 2021. december 15-én Nyugat elé terjesztett biztonsági követeléseit – jelentette ki Simó Endre, a Magyar Békekör elnöke hétfőn.

      Azzal, hogy a magyar kormány feje a Funke média csoportnak adott nyilatkozatában kijelentette: „Oroszországnak az európai biztonsági rendszer részesévé kell válnia”, túllépett a tűzszünet és a béke puszta igénylésén, és értésre adta, hogy igazságos és tartós béke csak olyan európai biztonsági és együttműködési rendszer keretében szavatolható, amelynek Oroszország is részese – mondta Simó.

      A NATO tagállamok közül Magyarország elsőként adott hangot nemtetszésének Zelenszkij Ukrajnájának nyugati felfegyverzése miatt, és jutott arra a mostani következtetésre, a csatatéren kialakult helyzet hatására, hogy megkerülhetetlen az oroszok javasolta egyenlő és oszthatatlan biztonsági rendszer, következésképpen le kell ülni komolyan tárgyalni velük – fűzte hozzá.

      A Békekör elnöke szerint nem férhet ugyan kétség ahhoz, hogy Washington és Brüsszel továbbra is legyőzni, nem pedig tárgyalni szeretne Moszkvával, de több mint kérdéses, hogy az ukrajnai harci helyzet alakulása, és Oroszország megerősödése láttán valóra tudja-e váltani szándékát, ahelyett, hogy elindulna az orbáni felismerés útján, melyre a miniszterelnököt a Magyar Békekör 2021 óta ösztönzi.

      Mint ismeretes, a Magyar Békekör azt is kezdeményezte, hogy Orbán Viktor kormánya kössön külön megállapodást Oroszországgal, ha Magyarország NATO-szövetségesei nem hajlandóak elismerni a jogos orosz biztonsági követeléseket.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Facebook/VK/Wordpress

Oroszország jogos biztonsági követeléseinek elismerése felé tart Orbán Viktor” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás