Simó Endre beszéde a 2023. január 28-i béketüntetésen Ukrajna budapesti nagykövetsége előtt

Tisztelettel köszöntöm önöket, mert kiállnak magyar honfitársaink életéért a kijevi nácikkal szemben!

Eljöttünk ide, Zelenszkij Ukrajnájának magyarországi képviselete elé, hogy jól hallják, amit mondunk.

Az önök rendszerének pusztulnia kell, mert nemcsak Oroszországgal képtelen békében élni, hanem saját népeivel sem. Az önök kezéhez vér tapad! 13 ezer donbászi orosz élete. Legalább százezer ukrán katona, köztük sok száz magyar élete. Húsdarálóba küldték őket, hogy velük védessék meg magukat, és gyalázatos rezsimjüket. Önökből árad a gyűlölet mindenki iránt, aki nem hajlandó alávetni magát önöknek, és a felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő ukránoknak. Nem elég, hogy néhány évvel ezelőtt őshonos és nem őshonos kategóriába sorolták népeiket, jöttment nemzetté nyilvánítva a kárpátaljai magyarokat, és megtagadták tőlük magyarságuk megélését, most még irtják is őket! Összefogdossák az utcán a férfinépet, és szuronyt szegezve rájuk, vágóhídra hajtják őket, mint az állatokat. Magyar életek árán igyekszik menteni irháját a népvesztő kijevi rendszer, s közben megpróbálja elhitetni a világgal, hogy a szabad világot és a keresztény civilizációt védelmezi.

Nem azért jöttünk ide, hogy olyanoktól követeljük, forduljanak magukba és javuljanak meg, akikre a történelem süllyesztője vár. Nem állunk szóba gazemberekkel akik eladták lelküket az ördögnek, hogy elvadítsák saját népüket, és uralkodhassanak másokon. Ő nekik viselniük kell cselekedeteik következményeit! Azt, hogy a NATO faltörő kosává szegődtek, hogy darabokra szedjék azt az országot, amelyet Hitlernek nem sikerült térdre kényszerítenie. Volodimir Zelenszkijéknek semmi sem drága, legkevésbé a magyarok élete! Azt szeretnék, ha a NATO sereget küldene Ukrajnába. Kapóra jönne nekik, ha Magyarország beavatkozna Kárpátalja védelmében. Amerika bábjának szemében a cél szentesíti az eszközt, a náci rendszer megőrzése a NATO segítségével.

Mi azért jöttünk ide, hogy a magyar kormánytól követeljünk tetteket az ukrán vezetéssel szemben. Elég a szóból, az ejnye-bejnyéből! Tettek kellenek! Követeljük, hogy Magyarország függessze fel diplomáciai viszonyát Kijevvel! A magyar kormány azonnal szüntesse be a kijevi rezsim finanszírozását! Ne adjunk pénzt a magyarellenes ukrán vezetésnek! Magyarország ne nyújtson se anyagi, se fegyveres támogatást Ukrajnának, amíg Kijev fel nem hagy a kárpátaljai magyarokkal szemben tanúsított agresszivitásával! (Egy hete sincs, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter közölte: noha a fegyverszállítás ellentétes Magyarország érdekeivel, a kormány mégsem gördít akadályt annak útjába, hogy az EU további 500 millió eurós fegyveres támogatásban részesítse Kijevet.) Egyszóval kormányunk nyíltan vallja, hogy nemzeti érdekeinkkel ellentétesen cselekszik! Netán’ azt várja tőlünk, hogy tapsoljunk is neki? Nem fogunk! Hanem azt követeljük, hogy a megszakítandó magyar-ukrán diplomáciai viszony helyreállításának feltételéül szabjuk Kárpátalja önrendelkezésének elismerését! Addig is, Orbán Viktor kössön megállapodást Moszkvával menedékjog biztosításáról azoknak a kárpátaljai magyar katonáknak, akik nem hajlandók harcolni az oroszok ellen, hanem megadják magukat nekik!

Ne igazolja semmittevését a kormány a NATO-val és az EU-val szemben vállalt kötelezettségeivel! Senkit sem hatalmazott fel a magyar nép arra, hogy fegyvert adjon és finanszírozzon egy rendszert, mely a magyarok életére tör! „Az ukrán hatóságoknak joguk van besorozni a kárpátaljaiakat, hiszen ukrán törvények vonatkoznak rájuk” – védekeznek Orbánék. Hagyjuk hát, hogy diadalmaskodjon az ő joguk legszentebb nemzeti érdekünk, létünk, fennmaradásunk, életünk felett?

Mi azért jöttünk ma ide, mert nekünk előbbre való a magyarok élete a kijevi nácik jogánál!  

Kijev Kárpátalja elleni merénylete merénylet minden magyar ellen. Hallgatásával és tétlenségével a magyar kormány cinkosává válhat annak az ukrán rezsimnek, amelynek előbb-utóbb felelnie kell háborús bűntetteiért!

Kárpátalja oldalán a helyünk, nem Kijevén!

Éljen Kárpátalja és szenvedő népe! Éljenek, akik azért küzdenek, hogy Kárpátalja megszabaduljon a neonáci igától, és szabadon dönthessen, kivel akar együtt élni a jövőben! Éljen a magyar nép, mely békében és jó viszonyban akar lenni Kelettel és Nyugattal egyaránt, valóra váltva történelmi álmát: a tömbön kívüli, független, idegen beavatkozástól mentes Magyarországot.

Hozzászólás