Ömlenek a nyugati fegyverek Ukrajnába, hogy Zelenszkij ellentámadásba lendülhessen

Brüsszel, 2023. április 27. csütörtök (MB)

     A NATO abban bízik, hogy Ukrajnának juttatott fegyvereivel fordíthat a harctéri helyzeten, és lehetővé teheti, hogy Zelenszkij serege visszafoglalja Donbászt, s a Krímet – jelentette a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön.

     Az amerikai Patriot rakétákkal és a brit szegényített uránlövedékekkel egyidejűleg 230 tank, 1550 páncélozott harci jármű, és tömérdek lőszer érkezett Ukrajnába. Mint Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön közölte, az ígért harci eszközök 98 százalékát már az ukrán haderő rendelkezésére bocsátották. Ezen kívül harci kiképzésben részesítettek kilenc ukrán páncélos dandárt.

     Stoltenberg szerint a békéhez vezető legjobb út annyi fegyvert adni Ukrajnának, amennyit csak lehet. Ezzel erősíthetik meg Zelenszkij elnök tárgyalási pozícióját. A NATO főtitkára ugyanakkor figyelmeztetett, hogy nem szabad lebecsülni az orosz hadsereget. Oroszország több ezer katonát küld Artyomovszk (Bahmut) bevételére – mondta.

     Kijev már korábban jelezte, hogy ellentámadásra készül. Zelenszkijék harci sikerekkel szeretnék bizonyítani rátermettségüket a NATO-nak, mely júliusban készül hivatalosan is meghívni soraiba Ukrajnát.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Facebook/VK/Wordpress

Ömlenek a nyugati fegyverek Ukrajnába, hogy Zelenszkij ellentámadásba lendülhessen” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás