Ukrajna – mi történik a harcmezőn?

Moszkva, Kijev, 2023. április 14. péntek (MB)
    

     Végét járja az ukrán haderő Artyomovszknál (Bahmut). Egyre csendesebb a harctér, fogytában a lőszer, a menekülési útvonalakat pedig elzárták – jelentette a Magyar Békekör tudósítója pénteken.

     A kilátásba helyezett ukrán ellenoffenzívát igencsak kétségessé tette a katonai tervek kiszivárogtatása.

     Harcok most inkább a Krasznij Liman-Nyevszkoje-Cservonopopovka frontvonalon folynak, s azt látni, hogy az ukránok nemigen tudnak mihez kezdeni az orosz tűzerővel szemben. Az oroszok TOS-1 Szolncepjok lángszóró rendszerekkel csapást mértek az ukrán hadsereg Krasznij Liman térségében lévő támaszpontjaira. A taktikai repülőgépek felszámolták az ideiglenes bevetési helyeket és egy pontonhidat. Megsemmisítették Ukrajna Leleka-100 típusú pilóta nélküli légi járműveit.

     Az orosz tüzérség megsemmisítette az átcsoportosított ukrán hadsereg 66. gépesített dandárja, és 25. légideszant dandárja állományát és felszerelését

     A Cservona Dibrovka szakaszon a légierő a 95. légideszant rohamdandár és az 58. gépesített gyalogdandár rohamcsoportjait vette tűz alá, az ukránok veszteségeket szenvedtek, és egy erdős területen szétszóródtak.

     Diplomáciai fronton még mindig nincs előrelépés. A nyugati szövetségesek az erő útján próbálják folytatni, bár egyre többen kételkednek a vállalkozás sikerében.+++

Kiadta: Magyar Békekör

WordPress/VK/Facebook

Hozzászólás