Ukrajna: kapitulálni vagy megszűnni államként

Moszkva, 2023. szeptember 26. kedd (MB)

     Ukrajnára az a sors vár, hogy megszűnik államként létezni, ha nem fogadja el az orosz feltételeket, azaz nem kapitulál – jelentette ki az orosz parlament elnöke hétfőn Moszkvában.

     Vjacseszlav Volodin azzal érvelt, hogy az ukrán haderő kimerülőben, hiányzik az élőerő utánpótlás, a területek visszaszerzésére indított ellentámadás nem járt sikerrel, a NATO-államok mind kevesebb fegyvert szállítanak Kijevnek, mert látják, hogy nem sokra mennek vele, az ukrán sereg nem tud eredményt felmutatni, ráadásul nekik is fogytán a készletük, és súlyosbodó gazdasági gondokkal, és társadalmi feszültséggel találják szemben magukat.

     Történelmi mélypontra süllyedt az amerikai és a nyugat-európai vezetők támogatottsága. A teljesítményüket rosszallók aránya Joe Biden amerikai elnök esetében 57 százalékos, Emmanuel Macronnál 69, Olaf Scholz német kancellár esetében 72 százalákos. Az Egyesült Államokban és az európai országokban az emberek többsége ellenzi az Ukrajnába irányuló fegyverszállítást.

     “Az eurózóna országainak gazdaságai recesszión mennek keresztül. Ukrajna militarizálásának költségei arra kényszerítették Németországot, hogy csökkentse a szegény családoknak folyósított segélyeket. Franciaország csökkentette a segélyezettek számát, a rászorulók már nem kapnak élelmiszercsomagot és gyógyszerköltség-térítést. A nemzetközi ügynökségek leminősítették az Egyesült Államok hosszú távú befektetési besorolását, mivel azzal számolnak, hogy a következő három évben az ország pénzügyi helyzete romlik” – mondta Volodin.

     Ami Ukrajnát illeti, lakosságának 53,7%-át veszítette el 2014 óta. Több mint 10,5 millióan menekültek el az országból, további 11,2 millió krími, szevasztopoli, donyecki, luhánszki, zaporozsjei és herszoni lakos pedig úgy döntött, hogy csatlakozik Oroszországhoz.

     Mint ismeretes, Oroszország ahhoz a hármas feltételhez kötötte a békekötést Ukrajnával, hogy Ukrajnát nácitlanítsák, demilitarizálják és legyen semleges.+++

Lásd: https://bekekor.wordpress.com/2023/08/10/az-ukrajnai-konfliktus-bekes-rendezesenek-orosz-feltetelei/

Kiadta: Magyar Békekör

Facebook/VK/Wordpress

Hozzászólás