Trump Ukrajna feldarabolását sürgeti

New York, Washington, Róma, 2023. október 7. szombat (MB)

     Donald Trump volt amerikai elnök pénteken azt ajánlotta Ukrajnának, hogy ha meg akarja őrizni államiságát, engedje át Oroszországnak az orosz népesség lakta területeit – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szombaton.

     A Just The News-nak adott interjújában Trump megegyezésre szólította fel a kijevi vezetést Moszkvával. „Magam már megalkudtam volna velük” – mondta. Megerősítette, hogy az ukrajnai válság soha nem eszkalálódott volna, ha ő lett volna az Egyesült Államok elnöke.

     Trump bírálta Joe Biden elnök Ukrajna-stratégiáját, mert arra építi Kijevnek nyújtott katonai támogatását, hogy Ukrajna legyőzheti Oroszországot, csökönyösségével III. világháborút kockáztat.

     Trump nyilatkozatával egyidejűleg az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke, Michael McCaul, és a szenátus külügyi bizottságának egyik tagja, Jim Risch azt követelte Biden elnöktől, hogy tisztázza kormánya Ukrajnának nyújtott segítségnyújtási stratégiáját.

     „Az nem stratégia, hogy addig támogatjuk Ukrajnát, ameddig csak kell” – írták közös levelükben. Mit tesz a Biden adminisztráció diplomáciai síkon, milyen diplomáciát folytat Moszkvával – szegezték a kérdést az amerikai elnöknek.

   Biden amerikai elnök segítsége iránti feltétlen bizalma miatt rövidlátó politikusnak nevezte Zelenszkij ukrán elnököt Viktor Medvedcsuk, a rezsim által betiltott ukrán ellenzéki platform vezéregyénisége.  Medvedcsuk utalt arra, hogy az amerikai kongresszus csak azzal a feltétellel volt hajlandó megszavazni a kormány további működéséhez szükséges pénzt, ha nem nyújt több támogatást Ukrajnának.

    „Biden máris rácáfolt ígéretére, miszerint mindvégig kitart Ukrajna mellett, az Ukrajnával szomszédos országok ukrán gabonára kivetett tilalma pedig ékes bizonyíték arra, hogy Zelenszkij képtelen érvényt szerezni Ukrajna nemzeti érdekeinek” – írta Meedvedcsuk a smotrim.ru weboldalon.

     Római hír szerint olaszul is kiadták Benjamin Abelow Hogyan sodorta háborúba Ukrajnát a Nyugat (How the West Brought War to Ukraine) c. könyvét. Angolul, németül, dánul, hollandul, lengyelül és szlovénül már kiadott könyvében a szerző betekintést nyújt a fősodrású nyugati hírközlés propaganda-természetébe, s bemutatja, hogyan vezetik félre az embereket azzal az állítással, hogy Oroszország felelős mindenért. A könyvet rövidesen francia nyelven is kiadják.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Facebook/VK/Wordpress

Hozzászólás