Ukrajna sorozatosan támad orosz területet – Brjanszk, Tambov

Kijev, Moszkva, 2024. január 20. szombat (MB)

      Mindennapossá váltak az ukrán drón- és rakétatámadások orosz területek ellen – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szombaton.

     Az ukránok pénteken brjanszki olajtartályokra mértek csapást drónokkal, a Moszkvától 600 km-re fekvő Tambovban pedig egy lőporgyárat vettek célba.

     Az orosz légelhárítás nem győzi megsemmisíteni az orosz területekre kilőtt rakétákat és drónokat. Van amikor sikerül, de van amikor nem.

     Az ukrán támadások egyaránt irányulnak civil és katonai célpontok ellen. Erre utal a december 30-i belgorodi támadás, melyben repesz lövedékekkel oltották ki 25 civil, köztük egy gyerek életét, negyvenöten pedig megsebesültek.

     Az orosz megtorlás ugyan nem váratott magára, mégsem tudta elejét venni annak, hogy az ukrán légierő további csapásokat mérjen orosz területekre.

     Az utóbbi hetekben Ukrajna olyan nyugati eszközökre tett szert, amelyekkel immár nem csak határ menti orosz területeket képes támadni, hanem mélyebben is képes behatolni az orosz légtérbe.

      Megfigyelők véleménye szerint Oroszország többé nem támaszkodhat csupán a légvédelemre, ha ki akarja védeni a szűnni nem akaró drón- és rakétatámadásokat.+++

Kiadta: Magyar Békekör

VK/Wordpress/Facebook          

Ukrajna sorozatosan támad orosz területet – Brjanszk, Tambov” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás