Hartai Márta, a Honfoglalás 2000 Egyesület képviselőjének beszéde a Fórum a Békéért mozgalom március 14-i budapesti kiállásán Magyarország szuverenitásának és békéjének védelmében

Nem először jöttünk össze tüntetni a békéért, a háború ellen. Sajnos azóta még veszélyesebb lett a helyzet. A harmadik világháború most közelebb van hozzánk, mint gondolnánk. Macron kijelentése, hogy csapatokat kellene küldeni Ukrajnába, ezzel bele sodorná a NATO-t a háborúba. Az Európai Unió azért jött létre, hogy ne legyen többé háború Európában, ráadásul egy sem Európai Uniós, se nem NATO országért kellene háborúzni. Az Európai Unió szankciókkal büntette Oroszországot, de ezek hatása elmaradt, az orosz hadsereg erősebb lett, gazdasága stabillá vált, az európai országok gazdasága rosszabb lett.

Kit képvisel az EU és a NATO? A lakosságot, a polgárokat meg sem kérdezik. Látunk az orosz- ukrán háború ellen több száz embert tüntetni a békéért bármelyik nyugati városban? Egész Európában összehangolt békemenetet kellene szervezni a háború mielőbbi tárgyalásos befejezéséért!  Az igazi bátor és erős emberek azok, akik saját népük érdekében cselekednek, mi is ezért jöttünk el ide. Nem megadást kérünk, hanem a háború mielőbbi befejezését.

A költővel együtt mondjuk ki: “Az igazság előtt hajoljon meg a fegyver, s élhessen szabadon e földön minden ember.” 

Hozzászólás