Orosz hírszerzés: Macron kétezer katonát készül Ukrajnába vezényelni

Moszkva, 2024. március 19. kedd (MB)

       Az orosz hírszerzés olyan információk birtokába jutott, amelyek szerint Franciaország kétezer katonát készül Ukrajnába küldeni az oroszok ellen – tudatta kedden az orosz hírszerzés főnöke.

      Szergej Nariskin azt mondta, hogy “A jelenlegi francia vezetés nem törődik sem a francia átlagember halálával, sem a tábornokok aggodalmaival. Az orosz SVR-hez érkező információk szerint már készül az Ukrajnába küldendő kontingens. Kezdetben körülbelül 2000 katonát fog tartalmazni”.

      Ekkora csapatkontingenst nehéz titokban Ukrajnába küldeni. “Így az orosz fegyveres erők támadásainak legitim célpontjává válik. Ez azt jelenti, hogy mindazon franciák sorsára fog jutni, akik valaha is karddal érkeztek az orosz világba” – fűzte hozzá az orosz hírszerzés főnöke.

       NATO-csapatok Ukrajnába küldését Emmanuel Macron francia elnök február végén egy párizsi tanácskozáson vetette fel, és azóta kitartott mellette azzal a céllal, hogy a Nyugat legyőzze Oroszországot. Tervét csak a lengyelek és a balti államok támogatták, de egyikük sem tett még lépéseket csapatok Ukrajnába vezénylésére.

        Ha a francia elnök valóra váltja tervét, Ukrajnában egy NATO-állam fog konfrontálódni Oroszországgal. Ez a lépés óhatatlanul a háború eszkalációjához vezethet – jegyzik meg szakértők.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Facebook/VK/Wordpress

Orosz hírszerzés: Macron kétezer katonát készül Ukrajnába vezényelni” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás