Magyarország újraértékeli szerepét a NATO-ban – Reagálás Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére

Budapest, 2024. május 24. péntek (MB)

     Magyarország békéjének megvédése érdekében tett reálpolitikai lépésnek tartja a Magyar Békekör elnöke, hogy a kormány újra akarja értékelni hazánk szerepét a NATO-ban.

      Orbán Viktor Kossuth Rádióban péntek reggel elhangzott bejelentéséről Simó Endre azt mondta, hogy a miniszterelnök jól érzékeli a NATO háborúpárti politikájából Magyarország békéjére és biztonságára leselkedő veszélyt. Simó a Békekör támogatásáról biztosította a kormány arra irányuló munkáját, hogy tisztázza, Magyarország miként tudna a NATO tagja maradni anélkül, hogy részt kellene vennie a NATO ukrajnai katonai missziójában, nevezetesen egy Oroszország elleni háborúban.

     A Békekör elnöke annak a véleményének adott hangot, hogy ha a NATO nem tágítana hadba lépési tervétől Oroszország ellen, és nyilvánvalóvá válna, hogy közvetlen beavatkozása esetén Magyarországot is belerántaná a katonai konfliktusba, akkor nem maradna más választásunk, mint NATO tagságunk felfüggesztése. „Nem lehet vég nélkül ’Kállay kettőst’ lejteni, s várni, hátha megússzuk” – mondta Simó.

     Simó felhívta a figyelmet arra, hogy a NATO-csapatok Ukrajnába küldésének tervére válaszul Oroszországban atomfegyveres hadgyakorlatot tartanak, az orosz és a fehérorosz elnök pedig közös stratégiát egyeztet Minszkben a NATO tervezett katonai ukrajnai beavatkozásával szemben.+++

Lásd még:  https://bekekor.wordpress.com/2024/05/05/nem-csak-szolni-kell-a-bekerol-hanem-tenni-is-kell-erte/

Kiadta: Magyar Békekör

WordPress/VK

Hozzászólás