Amerika tovább finanszírozza a háborút Ukrajnában

Washington, Brüsszel, New York, 2022. augusztus 25. csütörtök (MB)

     Ukrajna függetlenségének napján, augusztus 24-én Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy további fegyverszállítmányokban részesítik az ukrán haderőt 2,98 milliárd dollár értékben. Öt nappal ezelőtt Biden 775 millió dollár értékű fegyvert utalt ki Ukrajnának.

      A Fehér Ház weboldalán közzétett információ szerint légvédelmi, pilótanélküli légvédelmi és radar rendszereket küldenek Kijevnek, hogy hosszú távon is megvédhesse függetlenségét. Az AP úgy értesült, hogy az összegből finanszíroznák ukrán harcosokat kiképző táborok létesítését is az Ukrajnával szomszédos NATO-államokban.

      Ugyancsak szerdán a NATO és az Európai Unió nyilatkozatban tudatta, hogy ameddig csak kell, Ukrajna oldalán áll. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kijelentette: „Az erős, független Ukrajna létfontosságú az európai-atlanti térség stabilitása szempontjából”.

       Ukrajna függetlenségének napján az ENSZ-ben nyilatkozatot adtak ki az ukrán függetlenség mellett, Oroszország ellen. A világszervezet 193 tagállama közül 58-an írták alá, az ENSZ-tagok 30 százaléka.+++

Lásd még: https://bekekor.wordpress.com/2022/08/20/ujabb-csapasok-nyugati-fegyverekkel-orosz-teruletekre-jelentes-az-ukrajnai-katonai-helyzet-alakulasarol/

Kiadta: Magyar Békekör

Magyar Békekör/VK

Magyar Békekör/Facebook

Magyar Békekör/Wordpress

Amerika tovább finanszírozza a háborút Ukrajnában” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás