A Nyugat Izrael-típusú véderejévé akarja változtatni Ukrajnát

Vilnius, 2023. július 12. szer (MB)

    A nyugati nagyhatalmak Izrael-típusú véderejükké akarják változtatni Ukrajnát, teletömve fegyverrel és pénzzel – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szerdán.

    Az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát, Franciaországot, Németországot, Japánt és Olaszországot tömörítő Hetek Csoportja (G7) a NATO vilniusi tanácskozásához időzítve bejelentette, hogy Kijevvel kötendő kétoldalú megállapodásokkal segíti elő Ukrajna, egyszersmind a nyugati szövetségesek győzelmét Oroszország felett. Megállapodásaik keretében fegyvert, pénzt, kiképzést, hírszerzői adatokat és számos egyéb szolgáltatást nyújtanak Zelenszkj rendszerének, hogy feltartóztassa Oroszországot, és kiűzze az orosz haderőt Ukrajnából, visszacsatolva a Donbászt s a Krímet.

     A Fehér Ház közleménye szerint eljárásukkal Moszkva tudomására akarták hozni, hogy „az idő nem Oroszországnak dolgozik”.

     Az USA – politikai támogatásán kívül – évente 3,5 milliárd dollárral segít Izraelnek – idézték fel megfigyelők.

    Németország már bejelentette, hogy 2032-ig 12 milliárd eurós katonai támogatásban részesíti Ukrajnát, ebből az idén 3,2 milliárd eurót folyósít Kijevnek.+++

Lásd még: https://bekekor.wordpress.com/2023/07/11/a-nato-tovabb-dedelgeti-oroszorszag-legyozesenek-almat/

Kiadta: Magyar Békekör

Facebook/VK/Wordpress

Hozzászólás