A német üzleti körök a gazdasági kapcsolatok helyreállítását akarják Oroszországgal

Berlin, 2023. december 5. kedd (MB)

     A német üzleti körök azt akarják, hogy állítsák helyre a gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal. A német-orosz viszony normalizálását az utca embere is sürgeti – tűnik ki abból az interjúból, amelyet Oroszország berlini nagykövete adott a Berliner Telegraphnak, és a lap hétfői számában jelent meg.

     Szergej Nacsajev annak tulajdonítja a németek készségét a kapcsolatok helyreállítására, hogy „Oroszország semmi rosszat sem tett Németországgal”. Felszabadította a nácizmus alól, segített a két német állam kiegyezésében, testvéri kapcsolatot ápolt Kelet-Németországgal, fejlesztette kölcsönösen előnyös kereskedelmi és gazdasági kapcsolatait a Német Szövetségi Köztársasággal, előmozdította a két Németország egyesülését, önként kivonta a szovjet katonákat onnan. A németek azt is látják, mekkora versenyelőnyük származik az orosz energiahordozók behozatalából. A kétoldalú viszony normalizálása felé hat a sokszínű kulturális és tudományos kapcsolatok ápolása, valamint a régiók és a társadalmi közösségek közti párbeszéd is.

     Az oroszgyűlölet szításával arra törekszik a nyugati elit, hogy mindezt kitörölje az emberek emlékezetéből, de nem könnyű elérnie, mert Oroszországnak sok barátja van Németországban – mondta Szergej Nacsajev berlini nagykövet.+++

Kiadta: Magyar Békekör

VK/Wordpress/Facebook

Hozzászólás