Moszkva: az USA az ukrajnai konfliktusban érintett féllé kezd válni

Moszkva, 2022. augusztus 19. péntek (MB)

      Az Egyesült Államok közeledik ahhoz a ponthoz, amelyen az ukrajnai konfliktusban érintett féllé válhat – tudatta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes pénteken.

       Az orosz TV-nek adott interjújában Rjabkov értésre adta, már nem csupán arról van szó, hogy amerikai fegyverekkel tömik tele a kijevi rezsimet, hanem arról is, hogy az amerikai fegyverekkel orosz területek elleni támadásokat hajtanak végre. Név szerint említette a Krímet. Washington igazolja az ukrán haderő orosz területek ellen intézett támadásait, állítja, hogy az akciókat önvédelemből hajtják végre, s ezzel további támadásokra bátorítja Kijevet.

      A külügyminiszter-helyettes nem tért ki arra, hogy orosz részről milyen ellenlépéseket terveznek arra az esetre, ha az amerikai kormány átlépne a küszöbön, és a konfliktusban érintett féllé válna.

      Rjabkov nyilatkozata közvetlenül az után hangzott el, miután az ukrán fegyveres erők csütörtökön csapást mértek két újabb orosz katonai objektumra, az ukrán határtól 50 km-re orosz területen fekvő belgorodi lőszerraktárra, és a belbeki (Krím) légitámaszpontra.+++

Lásd még: https://bekekor.wordpress.com/2022/08/17/nato-akciok-oroszorszag-ellen/

Kiadta: Magyar Békekör

Magyar Békekör/VK

Magyar Békekör/Facebook

Magyar Békekör/Wordpress

Moszkva: az USA az ukrajnai konfliktusban érintett féllé kezd válni” bejegyzéshez 2ozzászólás

Hozzászólás